Ambachtelijk Parket

Ambachtelijk Parket
Hout is een veelzijdig materiaal, met oneindig  veel toepassingsmogelijkheden. Van nature is hout mooi, karakteristiek  en warm. Daarnaast is het duurzaam, sterk en gemakkelijk te bewerken. Hout wordt beïnvloed door de bodem, het klimaat en de opbouw en structuur van de boom waarvan het hout afkomstig is. Deze beïnvloeden maken dat hout zulke uiteenlopende eigenschappen heeft. Wanneer u hout wil toepassen, dient u rekening te houden met deze eigenschappen.

Plankenvloer
Planken vloeren bestaan uit een massief houten toplaag op multiplex. Een vloer met de voordelen van een gelaagde parketvloer en de uitstraling van een massieve plankenvloer; warm en sfeervol. De mate van werking van de vloer is door de gelaagde samenstelling bijna nihil. Hout is tevens een fijn materiaal wat feilloos samengaat met vloerverwarming in uw woning.

Strokenvloeren
Stroken vloeren zijn de meest klassieke vorm van parketvloeren door de jaren heen. Strokenvloeren kenmerken zich door de smalle planken tot 9 cm breed en kennen vele mogelijkheden en toepassingen. Geef uw woonkamer, slaapkamer en zelfs uw keuken of badkamer een stijlvolle en klassieke uitstraling.

Patroonvloeren met de grandeur van weleer
Patroonvloeren zijn beschikbaar in vele soorten en uitvoeringen. U hebt niet alleen keuze uit de welbekende visgraat en de traditionele Hongaarse punt

Hongaarse punt Eiken vergrijsd

maar ook uit patronen als de elleboog, het blokverband en de hedendaagse groot formaat Walvisgraat (dubbel visgraat) in de verouderde uitstraling. Daarnaast heeft u de keuze uit een breed scala aan kleurmogelijkheden, van White-Wash tot Ebben zwart en diverse houtsorteringen en afwerkmethoden. Kortom, u kunt zelf uw patroonvloer creëren met een specifiek karakter.

Vakmanschap
Wij hebben het hier dan ook over vloeren waarbij vakmanschap een belangrijke rol speelt. Dit uit zich op de manier van leggen, de vele legpatronen, de wijze van afwerken etc. Het zijn stuk voor stuk unieke vloeren die met volle overgave en liefde worden gelegd en als het ware de handtekening van de parketteur vormen.

Ruim assortiment
Parket Pand10 biedt u een zeer ruime collectie in patroonvloeren waaronder de bekende visgraat, Walvisgraat (dubbel visgraat) en de Hongaarse punt. Bij Parket Pand10 bent u aan het juiste adres voor uw nieuwe patroonvloer. In onze showroom vindt u uw eigentijdse vloer van de topmerken waaronder Hollandsche Vloeren, Ambiant, Belakos Flooring en Rhino Floors.

Moderne technieken
Door moderne technieken kunnen patroonvloeren veel maatvaster, kwalitatief beter en qua sortering mooier geproduceerd worden. En denk hierbij ook aan nieuwe lijmtechnieken, speciale ondervloeren en de ervaring die wij hebben opgedaan bij het leggen van deze vloeren op vloerverwarming en vloerkoeling. Allemaal eigentijdse ontwikkelingen die verwerkt worden in prachtige traditionele vloeren!

Levensduur
De levensduur van een houten patroonvloer is afhankelijk van vele factoren, waaronder: houtsoort, onderhoud, luchtvochtigheid, gezinssamenstelling en de dikte van de toplaag (welke dunner wordt na schuren van de vloer). Gemiddeld genomen hebben onze houten vloeren een levensduur van 50 jaar, mede door de hoge eisen die wij aan onze leveranciers en vloeren stellen.

Garantie
Parket Pand10 biedt u een minimale wettelijke garantieperiode van 1 jaar. Daarnaast bieden wij een aanvullende garantieperiode van 4 jaar. Totaal geven wij 5 jaar garantie op alle verkochte stroken- en patroonvloeren. Maar ook na het verstrijken van de lange garantieperiode kunt u op ons terugvallen.