Ondervloer voor PVC

Klik PVC stroken

Een goede ondervloer is bij een PVC vloer erg belangrijk. De ondervloer die gebruikt dient te worden moet dunner en harder zijn dan de gemiddelde ondervloer die onder laminaat wordt gelegd. Dit om te voorkomen dat de klik verbinding kan gaan bewegen en daardoor zou kunnen beschadigen. Tevens zal een ondervloer onder klik pvc de kleine oneffenheden beter uitvlakken zodat de kans op door tekening in de pvc stroken minder groot zal zijn. De ondervloeren voor klik pvc zijn er voor verschillende toepassingen zoals voor op vloerverwarming en vloerkoeling en voor in appartementen.

Verlijmde PVC stroken – Egaliseren

Voor het verlijmen van een pvc vloer is een vlakke en strakke ondergrond nodig. Hiervoor wordt een egalisatie middel gebruikt. Na het egaliseren zal de vloer vlak geschuurd moeten worden en is de vloer gereed om de PVC stroken op te verlijmen. Een gebruik van een goede parketlijm is erg belangrijk. Wij maken gebruik van de beste parketlijm van één van de betere lijmfabrikanten, deze lijmen hebben een hoge aanvangs- en eindkleefkracht.

Vloerverwarming en koeling

Vloerverwarming en vloerkoeling komt steeds vaker voor. Bij toepassing van een verkeerde ondervloer, wordt het rendement van de vloerverwarming verlaagd. Voor vloerverwarming en vloerkoeling heeft u dus een speciale ondervloer nodig. Door de perforatie in deze speciale ondervloeren ontstaat er een ideale warmte geleiding naar boven toe.