Ondervloer Appartement

Geluidisolatie is een belangrijk punt als het gaat om een ondervloer. Met name de akoestische eigenschappen spelen een belangrijke rol in een appartement. De ondervloeren van nu worden uitgebreid getest bij onafhankelijke, internationaal erkende en geaccrediteerde instantie zoals TNO-TüV.

Geluidisolatie
In een appartement wordt men geacht om een ondervloer te kopen met een goede contact geluiddempend vermogen. Contactgeluid is waar uw (onder)buren last van hebben. Elke voetstap stuurt trillingen naar beneden en een goede ondervloer dient dit op te vangen.
10 dB (norm Nederlandse Stichting Geluidhinder) geluidreductie heeft alleen betrekking op het contactgeluid; het geluid dat naar beneden gaat. Meestal wordt er verlangd (door de VvE) om een geluidreducerende ondervloer te plaatsen om deze grote ergernis te voorkomen. 10 dB betekent dat uw ondervloer een vermindering van geluid moet realiseren, uitgedrukt in decibellen (dB).
Als niet de juiste ondervloer is geïnstalleerd kan dit het woonplezier verstoren. Omdat iedere vloerbedekking een eigen akoestiek heeft, zijn hiervoor verschillende TNO-TüV-gecertificeerde ondervloeren ontwikkeld om de 10dB geluidsreductie te behalen. Alleen ondervloeren met een TNO-TüV-rapport worden aanvaard door de VvE.

Vloerverwarming en koeling
Vloerverwarming en vloerkoeling komt steeds vaker voor. Bij toepassing van een verkeerde ondervloer, wordt het rendement van de vloerverwarming verlaagd. Voor vloerverwarming en vloerkoeling heeft u dus een speciale ondervloer nodig. Door de perforatie in deze speciale ondervloeren ontstaat er een ideale warmte geleiding naar boven toe.