Laminaat onderhoud

Laminaat Onderhoud

Hoe voorkom ik schade aan mijn Laminaat vloer?
Een laminaat vloer is al erg makkelijk in het onderhoud en ter preventie van schade is het verstandig om bepaalde maatregelen te nemen. Om vuil en stof zoveel mogelijk weg te laten bij uw vloer is een goede deurmat essentieel. Plaats ook viltjes onder uw meubels en verschuif geen al te zware meubels, dit kan schade veroorzaken aan de toplaag van de vloer. Als u een bureaustoel wilt gebruiken op een laminaat vloer, zorg dan voor zachte wieltjes onder de stoel.

Laminaatvloer schoonmaken
Laminaat heeft het voordeel dat het makkelijk te onderhouden is. Een laminaatvloer is namelijk bestand tegen vrijwel iedere vlek. Koffie, thee, rode wijn, limonade, olie en viltstift haalt u bijvoorbeeld snel weg van laminaat met een vochtige doek. Wij raden het aan om gebruik te maken van lauw of warm water met laminaatreiniger (zie de instructies van de producent) voor het “dagelijks” onderhoud van de laminaatvloer.
Andere vlekken zoals teer-, potlood-, schoensmeer-, lippenstift-, of nagellak vlekken hebben wat meer aandacht nodig. Deze vlekken kunt u verwijderen laminaat intensief reiniger of (voorzichtig) met terpentijn, aceton of wasbenzine. De laminaat reiniger en intensief reiniger zijn special gemaakt voor het onderhoud van uw nieuwe laminaatvloer. Let er wel op dat u uw laminaatvloer nooit behandelt met zeep houdende producten, boenwas of ‘polish’. Deze producten beschadigen de laminaatvloer.

Beschadigingen in uw laminaatvloer
Wanneer u kleine beschadigingen in het laminaat heeft, kunt u deze behandelen met speciale pasta’s. Voor kleine deukjes of scheurtjes kunt u een vulmiddel gebruiken. Heeft uw laminaatvloer ernstige beschadigingen? Raadpleeg ons dan. De kans is dan zeer groot dat wij het paneel moet vervangen. Voor vragen over het onderhoud van laminaat kunt u contact met ons opnemen.